Je bent goed zoals je bent.

Menu:

Laatste nieuws:

25/08/2015
Het boek is er !

Indien u een reactie wenst te plaatsen kunt u deze mailen aan onderstaand mailadres. Na beoordeling zal uw reactie geplaatst worden. Kwetsende reacties ten aanzien van genderkinderen zullen niet geplaatst worden.

Reacties ...

Ik ben erg blij met Rara .. wie ben ik; het eerste Nederlandstalige kinderboek over jonge kinderen met genderdysforie. Een goed boek met herkenbare uitspraken van genderkinderen zelf, waarbij ook aandacht is voor de beleving van de broertjes of zusjes. Het is helder en toegankelijk geschreven met mooie tekeningen en biedt zo ruimte om samen met het kind stil te staan bij de soms lastige vragen over het jongen of meisje-zijn. Een echte aanwinst dus!

Joep Roeffen, klinisch psycholoog, specialist genderdysforie


Het boek is heel duidelijk en helder geschreven. Niet te zwaar en beladen, maar heel luchtig met een beetje humor.

Miriam, moeder van een genderkind


Het boek geeft goed weer welke soort vragen er ontstaan n.a.v. de gender-vragen voor een kind zelf, ouders, broertjes en zusjes, vrienden en school zonder met pasklare antwoorden te komen. Vooral dat laatste is heel ruimte gevend. Door de vele vragen die ontstaan en die weergeven welke vraag-situaties er zijn, ontstaat begrip en ruimte voor al deze situaties.

Marlou Janssen, GZ-psycholoog, BIG kinder- en jeugdpsycholoog NIP, orthopedagoog


Mijn complimenten! Vooral het opbouwen van de boodschap is heel goed gedaan.

Monique Lacroix


Een boek met een lach en een traan! Wanneer komt deel twee?

Suzanne Marx


Het boek geeft heel goed het gevoel en geworstel weer van een jongen die is geboren in een meisjeslichaam. heel treffend en duidelijk. Ook het proces van een zus wordt er goed in belicht. Heel geschikt om met kinderen te lezen; samen met mijn zoontje in één adem uitgelezen. Pakkend geschreven.

Gemmy Kissels